Thursday, 9 June 2011

Tamat & Mula

Assalammualaikum kamu, kamu & kamu.......

Apa kapaaaaaa....????....Ada baek....????
Skang ni aku kena rajin kan la nk mengapdet kan blog ni...sebab ekceli bersepah bnda yg aku nk post kan...Macam2 citer & macam2 shoot....

Baek lahhhhhhhhhhhhhhhh....kali ni aku nk citer skit pasal TAMAT....
Aku stakat teori nye dah abes la study kat UUM sana....InsyaAllah la lepas sume nye...Hopefully....tp xtau la kalo yg sangkut ke ape kan (mnta smpang la)....

Just that everyday mengingatkan aku bahawa masa itu berjalan begitu pantas skali....Serius shit dude....Sekejap je da abes 2 tahun setengah...aku rase bnyk bnda yg aku blom wat kat UUM sana....Bnyak bnda juga aku leh ingat dari sem 1 smpai sem 5 ni....
Owww...nape smpai 5 sem je...sebab aku dulu kan diploma so transfer krdit la beb...Nyiahahahahhahaha

Masa awal masuk sem 5 mang suka suki suku gila gilu gilo laaa nk abes blaja dah...Mang sronok sgt2 weh...Yela otak ni dah rase tepu dah nk menimba ilmu tampa rehat...Nyiahahaha
Mang kadang2 rase nk give up pon ade tp xde la smpai nk brenti....

Tp lama2 bila masa tu bejalan (ade kaki ka..????...) tetiba hati rase lain...rupenye mengenangkan kesedihan akan meninggalkan UUM & kawan2 kat sana...Daymmm....
Serius shit man...mang kalo aku duk sorg2 tu mang asyik terpikir & sayu je...Blom puas nk berjimba jimbit sepuasnye sebagai student dgn kwn2...dah kena abes kan study...Huhuhuhuh....

Aku sem 5 ni dapat paper paling lastttttttttttttttttt skali...Mang cantekkk la...Sem Last, Hari Last, Paper Last....Nyiahahahahhahaha
So aku memperlihatkan satu per satu kwn2 pulang & membuatkan hati tiba2 sayu (cewahhh)....Tp mang sedih pon trutama mmber2 & orang2 yg aku kenal & rapat....

Paling sedih masa ari nk balik la...Kebrangkatan aku diiringi oleh adik2 aku kat sana...Nyiahahahaha....Dan yg ade lagi sorg ialah Uncle (Hafizzuddin)....Nah Rasakannnnnn pic yg terakhir....


Ok Ok Ok.....End of Mood sedih...Kali ni nk citer pasal MULA plak....
Skang ni aku da mula dah praktikal...Wuhuuuuuuuuuuu...Nk tau kat mana tak....Nak kan...???...
Kat FAMA Negeri Perak @ Terminal Agribisbes Negera (TEMAN).....
SyioOokkk weh praktikal sini...Sume staf pon baek2 sume...Ade yg muda & berumur...Sume pon sempoiii aja....
Ade golongan Selebriti, golongan Muslimah, golongan Gila2 & ade lg blom discovery channnel...
Yg best nye kalo praktikal sini...Yela kan sini half kerajaan...So makan je la kalo ade ape2 event...Tak ketinggalan jemputan makan oleh akak2 & abang yg bw bekalan sndri...Makesehhhhhhhhh....
Cuma yg sentapppppp skit....mula praktikal 1/6/11 ari Rabu....Masa 1st day tu datang dah kena suh datang keje weekend tu gak ...Huhuhuhuhuh...So last week xde weekend la....Sebab mereka ade Karnival so kena bantu2 la...Xpe la kan..pengalamannnnnnn....
Nah rasakannnnnnnnnnnnnnnn pic hari pertama.....


So tu jela takat ni...Aku harap sume kwn2 aku kat UUM mahupon seluruh dunia berasa dalam keadaan baek2 aja...Jgn lupa daku di siniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
Aku harap gak praktikal aku bejalan lancar hingga tamat hujung bulan 9 nnti....Cuma tak sabo tunggu bulan pose & raya la...Bese la kalo kerajaan knfem banyak event yg MAKAN MAKAN.....Nyihaahaahahahahaha


Till Then
Chaiuuuuuuuuuuuuuu....

1 comment:

  1. terbaek la bro.... anak manja :p

    ReplyDelete